Menu Close

Daniel Raventós Pañella

Profesor titular de universidad. Facultat d'Economia i Empresa, Universitat de Barcelona

Daniel Raventós Pañella és doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de Sociologia a la Facultat d’Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona. També forma part del grup d’investigació GREECS (Grup de Recerca en Ètica economicosocial i Epistemologia dels Ciències Socials).

Actualment és el president de la Xarxa Renda Bàsica (www.redrentabasica.org) secció oficial de la Basic Income Earth Network (BIEN). Ha dedicat diversos treballs a la renda bàsica i a la teoria normativa republicana. També és membre del Consell Científic d’ATTAC a Catalunya i Madrid, així com de l’International Board de la BIEN i de l’International Advisory Board de la revista Basic Income Studies.

Ha estat conferenciant convidat a diferents universitats europees i americanes, i és un dels introductors de la proposta de la renda bàsica. És un dels fundadors de la Xarxa Renda Bàsica, l’any 2001. Dedica bona part de la seva activitat a la promoció pública de la renda bàsica, així com a l’edició i organització de la revista Sin Permiso (www.sinpermiso.info). Entre els seus treballs cal citar el llibre "El derecho a la existencia" (Ariel, 1999). Més recentment ha editat "Las condiciones materiales de la libertad", que també ha estat traduït a l’anglès per Pluto Press amb el títol "Basic Income: The Material Conditions of Freedom". El seu darrer llibre es "La renta básica: ¿por qué y para qué?" (Catarata, 2021).

Experience

  • –present
    Profesor titular de universidad. Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, Universitat de Barcelona

Education

  • 1984 
    Universitat de Barcelona, Doctor en Economía